Letnie gotowanie w domku letniskowym


Letnie gotowanie w domku letniskowym
2022-06-24
Kompaktowość i nowoczesność przy ograniczonym metrażu domków letniskowych to dwie najbardziej pożądane cechy zarówno w przypadku mebli, jak i urządzeń gospodarstwa domowego – w tym płyty grzewczej. O tym, na czym gotować w domku letniskowym mówi Kamila Prałat, ekspertka z firmy SOLGAZ.

Czas wolny w sezonie letnim często związany jest z odpoczynkiem w domkach letniskowych. Dlatego właściciele takich obiektów starają się odpowiednio przygotować daną przestrzeń – zwłaszcza pod względem wyposażenia kuchni w sprzęt AGD – zmagając się tym samym z ograniczonym miejscem. Jak zatem zaaranżować dostępny metraż w domku letniskowym, by spędzony w nim czas przynosił same korzyści?

Przeczytaj również:

 Wygoda i kompaktowość przede wszystkim

Przy wyborze domku letniskowego, urlopowicze kierują się zazwyczaj lokalizacją oraz tym, co oferuje przestrzeń. Schludne, w pełni wyposażone i nowoczesne wnętrza przyciągają turystów, szukających odpoczynku od miejskiego zgiełku.

- Domek letniskowy powinien oferować przestrzeń do odpowiedniego wypoczynku nie tylko pod względem wygodnych mebli czy miejsca do aktywności i zabaw. Nie może w nim zabraknąć również łazienki z dostępem do ciepłej wody oraz aneksu kuchennego ze sprawnym sprzętem AGD. Istotną kwestię stanowi również router WiFi. Dobrze, jeśli teren jest monitorowany, albo ogrodzony, tak aby zapewnić wypoczywającym bezpieczeństwo oraz komfort. Warto również pamiętać o miejscu parkingowym dla podróżujących samochodem urlopowiczów – mówi Kamila Prałat, ekspertka firmy SOLGAZ.

W przypadku kuchni w domku letniskowym, należy urządzić ją tak, by proces gotowania na tak małym metrażu był jak najbardziej sprawny. Dlatego podstawę takiej aranżacji będzie stanowił kompaktowy, nowoczesny i wyposażony w szereg funkcji sprzęt AGD.

- Ze względu na ograniczoną przestrzeń, przy wyborze sprzętu AGD zależy nam przede wszystkim na kompaktowości. W takim przypadku doskonałym rozwiązaniem będzie pierwszy na rynku kompaktowy piekarnik łączący funkcje piekarnika elektrycznego, mikrofali oraz parowaru – SP-34 SOLGAZ oraz dwupalnikowe płyty gazowe – SOLGAZ 2+1. Jest to nowoczesny, niewielki sprzęt, który - dzięki gładkiej tafli ceramiki pozbawionej wystających elementów - jest wyjątkowo łatwy w obsłudze oraz utrzymaniu czystości. Dodatkowym atutem urządzenia jest minimalistyczny design przypominający indukcję, co sprawdzi się zwłaszcza w domkach stawiających na atrakcyjność zastosowanego wyposażenia. Tutaj jednak pamiętajmy, aby przy wyborze zwrócić uwagę na rodzaj gazu, który mamy w butli lub skorzystać z podprowadzonej do domku sieci gazowej – mówi ekspertka z firmy SOLGAZ.

Oszczędność i bezpieczeństwo

Dwupalnikowe płyty SOLGAZ to przede wszystkim energooszczędne i nowoczesne urządzenia, dbające o bezpieczeństwo użytkowników. Wyposażone w dodatkowe pole darmowe, umożliwiają utrzymanie temperatury i podgrzanie dania bez dodatkowego zużycia energii. Dzięki technologii katalicznego spalania gazu, korzystanie z płyty gazowej bez płomieni pozwala zmniejszyć zużycie paliwa nawet do 50%. Płyta jest również wyjątkowo bezpieczna - funkcja blokady rodzicielskiej umożliwia zablokowanie przypadkowego włączenia płyty, timer pozwoli na określenie czasu pracy urządzenia oraz poinformuje nas o zakończeniu gotowania, a dzięki palnikom ukrytym pod taflą szkła oraz systemowi przeciwwypływowemu nie narazimy się na przypadkowe zdmuchnięcie płomienia i ulotnienie się gazu. Dwupalnikowe płyty gaz pod szkłem polskiego producenta AGD – firmy SOLGAZ – stanowią doskonałe rozwiązanie nie tylko w domkach letniskowych, lecz w połączeniu z butlą gazową również i w camperach, domkach mobilnych czy nawet na jachcie. Te nowoczesne urządzenia nie tylko usprawniają i ułatwiają proces gotowania. Kreują przede wszystkim przestrzeń do wspólnego i łatwego przyrządzania posiłków, co tworzy radosne wspomnienia w urlopu.



Nadesłał:

GUTPR
http://www.gutpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl